Taylor's Fine Tawny Portvin

Taylor's Fine Tawny Portvin
Tawny-kategorien af portvine inkluderer almindelig tawny, tawny med alder (10, 20, 30 eller 40 års) og Colheita (tawny med årgangsbetegnelse). Tawny er portvine der lagres på egetræsfade indtil de har nået den ønskede modenhed, hvorefter de er drikkeklar. De tager deres navn efter den gyldenbrune farve, som de udvikler under den lange fadlagring.

Taylor’s Fine Tawny lagres i 3 år på egetræsfade. Duften lokker med sødmefuld bærfrugt, figen og svesker med noter af smørkaramel, eksotisk krydderi og nødder. Smagen er lækker blød og rig med moden bærfrugt, nødder, krydderi og appelsinskal.

Perfekt afslutning på middagen, til ost, juleknas, chokolade og desserter med nødder og kaffe.

Tawny portvin kan efter åbning holde sig i op til 2 måneder.

”(Taylor is) to Port what Rolls Royce and Bentley are to automobiles.”
James Suckling

”the port of Taylor, is the classic port, as Latour is the archetypal claret"
Clive Coates MW

"Taylor holds a prime position. I have often described it as the Latour of port"
Michael Broadbent, Senior Director of Christie’s

"Other shippers may excel from time to time. But Taylor’s proceeds at the head of the pack year in, year out. This consistency is achieved through an extra level of density, concentration and sheer class."
Jancis Robinson MW

"Head of the class – Taylor’s is to Port what Romanee-Conti is to Burgundy – The Best. "
Quarterly Review of Wines


LÆS MERE UNDER "BESKRIVELSE" NEDENFOR.

Lagerstatus: På lager

119,00 DKK pr. stk.
119,00 DKK
Yderligere information

Yderligere information

Land Portugal
Drue Field blend
Alkohol 20%
Størrelse 75 cl.
Type Dessertvin
Producent Taylor Fladgate
Region Douro
Låg Kork
Beskrivelse

Detaljer

Taylor Fladgate – verdens bedste portvine
Det familieejede portvinshus Taylor Fladgate (oftest blot kaldet Taylor’s) blev grundlagt i 1692 og betragtes i dag som verdens nr. 1 indenfor portvin. Deres Vintage portvine er blandt de mest eftertragtede overhovedet men også deres Late Bottled Vintage og Tawny portvine emmer af topkvalitet. Det højt respekterede portvinshus har igennem dets over 300 år lange historie stået bag nogle af de mest banebrydende udviklinger indenfor kvalitetsportvin. Taylor’s var således det første portvinshus der købte egne vinmarker i Dourodalen (1744) og de første der lavede en single-quinta vintage portvin. I 1970 opfandt de så Late Bottled Vintage - en kæmpe succes og en portvinstype som mange portvinshuse har taget til sig. Ingen andre har dog formået at lave Late Bottled Vintage i så konsekvent høj kvalitet som Taylor’s.

Portvinstyper
Der findes 2 typer portvin; ruby og tawny. Ruby-kategorien dækker over Ruby, Late Bottled Vintage (LBV) og Vintage port. Disse portvine lagres relativt kort tid på egetræsfade inden aftapning og har dermed bevaret deres røde farve.
LBV er portvin fra en årgang af høj kvalitet men som, til forskel fra Vintage portvin, lagres længere på fad (4-6 år). LBV minder stilmæssigt meget om Vintage portvin men har den fordel, at den er drikkeklar ved aftapning.
Vintage portvine lagres oftest kun i 2 år på fad, men vil til gengæld fortsætte med at udvikle sig på flaske i mange år efter aftapning, og opnår dermed med tiden en større kompleksitet end LBV.
Tawny-kategorien inkluderer almindelig tawny, tawny med alder (10, 20, 30 eller 40 års tawny) og Colheita (tawny med årgangsbetegnelse). Tawny er portvine der lagres på egetræsfade indtil de har nået den ønskede modenhed, hvorefter de er drikkeklar. Tawny portvine tager deres navn efter den gyldenbrune farve, som de udvikler under den lange fadlagring.

Anmeldelser