Pineau des Charentes Blanc

Pineau des Charentes Blanc
Pineau er en specialitet fra cognacområdet i Frankrig. Pineau bør nydes kold som aperitif, til desserter eller til salte, modne oste. Duften har lækre nuancer af orangeskal, honning, blomster og nødder med behagelige strejf af cedertræ, vanilje og sort te. Smagen er silkeblød, sødmefuld og rig med samme noter som i duften. En dejlig friskhed der gør at vinen ikke virker tung.

Lagerstatus: På lager

149,00 DKK pr. stk.
149,00 DKK
Yderligere information

Yderligere information

Land Frankrig
Drue Colombard, Folle Blanche, Sémillon
Alkohol 17%
Størrelse 70 cl.
Type Dessertvin
Producent Gilles Brisson
Region Cognac
Låg Kork
Beskrivelse

Detaljer

Pineau des Charentes
Pineau er en sød hedvin der udelukkende må laves i Cognac området i det vestlige Frankrig. Historien bag Pineau des Charentes stammer fra det 16. århundrede. Under høsten i 1589 kom en kældermester ved uheld til at hælde frisk druemost på et egetræsfad der indeholdt en rest Cognac. På grund af travlheden i kælderen under høsten, blev egetræsfadet bare rullet ned bagerst i kælderen og efterladt. Da man flere år senere under en usædvanlig stor høst, fik brug for ekstra fade, fandt kældermesteren det gamle fad frem og blev noget overrasket over den skønne sødmefulde drik det indeholdt.

Topkvalitet fra Cognac Gilles Brisson
Gilles Brisson Cognacs fantastiske smag og kvalitet skyldes over hundrede års knowhow, erhvervet og overleveret generation efter generation og 100% druer og eau de vie fra familiens vinmarker i Grande Champagne appellationen. Ikke en dråbe kommer udefra. De eftertragtede vinmarker giver Gilles Brisson den højeste klassifikation i Cognac; Grande Champagne 1er Cru de Cognac. Ud over dette, lagres familiens Cognacs langt længere end loven foreskriver. Også familiens Pineau Blanc og Rosé tages meget seriøst og den friske druemost tilsættes udelukkende mindst 2-3 år gammel eau de vie. Ved at tilsætte eau de vie stoppes gæringen, inden gæren har omdannet al sukker til alkohol. Derefter lagres Pineau’en mindst 5 år på egetræsfade indtil den søde most og cognac eau de vie har udviklet den helt rette blødhed, balance og aromatiske kompleksitet.

Pineau des Charentes Blanc
Pineau bør nydes kold som aperitif, til desserter eller til salte, modne oste. Duften har lækre nuancer af orangeskal, honning, blomster og nødder med behagelige strejf af cedertræ, vanilje og sort te. Smagen er silkeblød, sødmefuld og rig med samme noter som i duften. En dejlig friskhed der gør at vinen ikke virker tung.

Anmeldelser