Jos. Nusbaumer Framboise Sauvage, 45%

Jos. Nusbaumer Framboise Sauvage, 45%
Hos Nusbaumer er det en kunst at destillere. Gamle hemmelige traditioner er i dag forenet med moderne teknologi. Stor forsigtighed og koncentration er nødvendig for, at sikre en perfekt gæring af frugt som efter mange måneder destilleres til eau-de-vie. Af ligeså stor betydning er kvaliteten og mængden af den frugt som bruges. Det kommer vel ikke som en overraskelse, at Nusbaumer anvender rigtig meget frugt – 8 kg vilde hindbær til én liter eau-de-vie, og kun af bedste kvalitet. Disse hindbær gror vildt i skovene og har ligesom skovjordbær, langt mere intense aromaer end kommercielt dyrkede sorter.

LÆS MERE UNDER "BESKRIVELSE" NEDENFOR.

Lagerstatus: På lager

395,00 DKK pr. stk.
395,00 DKK
Yderligere information

Yderligere information

Land Frankrig
Drue Nej
Alkohol 45%
Størrelse 70 cl.
Type Spiritus
Producent Jos. Nusbaumer
Region Alsace
Låg Skruelåg
Beskrivelse

Detaljer

Jos. Nusbaumer
Med mottoet ”at destillere er at koncentrere frugtens sjæl” har familien Nusbaumer igennem generationer destilleret i byen Steige beliggende i 400 meters højde i Vogeserne højt over vinmarkerne i Alsace. I 1947 grundlagde Joseph Nusbaumer så endelig et destilleri til kommercielt brug baseret på de gamle traditioner.

Deres placering i Vogeserne giver dem helt unikke betingelser – området har en enorm biodiversitet med masser af vilde bær, planter, urter og frugtlunde, der stortrives i det særlige klima med varme, solrige sommerdage, kølige nætter og kolde vintre. Desuden er Vogeserne berømte for noget af det reneste, blødeste kildevand man kan opdrive. Vandet filtreres gennem bjergenes berømte ”Steige skiffer”, og indgår som en essentiel del af produktionen af husets eaux-de-vie. Destilleriets høje placering tillader endda at destillere under mindre pres end normalt, hvilket giver deres eaux-de-vie en langt rigere smag. De markante temperaturvariationer i højden gavner desuden macerationen, gæringen og lagringen.

Nusbaumer anvender rigtig meget frugt til deres eaux-de-vie (f.eks. 28 kg pærer til én liter eau-de-vie de Poire Williams) og kun af den bedste kvalitet. Det kræver desuden stor ekspertise at sikre en perfekt gæring af frugten, som efter mange måneder destilleres til eau-de-vie. Hos Nusbaumer er det en kunst at destillere og gamle, hemmelige traditioner er i dag forenet med moderne teknologi. Man anvender således kun ”small batch” destillering i kobberkedler for højst mulig kvalitet og aromatisk renhed. En meget lang lagring (i nogle tilfælde flere år), sikrer at deres eaux-de-vie opnår en helt perfekt rundhed og kompleksitet inden frigivelse.

Nusbaumers exceptionelle håndværk er blevet belønnet med international anerkendelse og mere end 100 medaljer. I 2019 modtog de endda EPV-mærket (Entreprise du Patrimoine Vivant) - en særlig anerkendelse fra den franske stat.

Anmeldelser