Cognac Gilles Brisson VSOP Grande Champagne 1er Cru, 40%

94
Wine Enthusiast
97
DrinkHacker
Cognac Gilles Brisson VSOP Grande Champagne 1er Cru, 40%
94 point og Best Buy - "Almost like dessert in a glass, this deep topaz-hued Cognac has a scent that evokes baked apple and dried orange peel. On the palate, more caramel and mocha emerges, flecked with baking spice and orange peel on the finish." - Wine Enthusiast Magazine

A (94-97 points) - “Well-integrated wood notes complementing winey characteristics and well-matured fruit notes (think sultanas and figs). The body is seductive and dusky with notes of sherry, dried cherries, orange peel, and ample ginger. On the finish, a gentle coffee character comes to the fore, lingering alongside a complement of dried citrus. Lovely balance, and an outstanding value.” - DrinkHacker

Balanceret, blød som silke og rig med noter af vanilje, bagte æbler, figen, ingefær og appelsinskal. En stor cognac og den perfekte avec efter en lækker middag.

VSOP: Very Superior Old Pale. Lagret minimum 6 år på egetræsfade.

LÆS MERE UNDER "BESKRIVELSE" NEDENFOR.

Lagerstatus: På lager

299,00 DKK pr. stk.
299,00 DKK
Yderligere information

Yderligere information

Land Frankrig
Drue Nej
Alkohol 40%
Størrelse 70 cl.
Type Spiritus
Producent Gilles Brisson
Region Cognac
Låg Kork
Beskrivelse

Detaljer

Cognac Gilles Brisson
Gilles Brisson er et familieejet cognachus med 25 hektar vinmarker – udelukkende i Cognacs bedste og mest eftertragtede område: Grande Champagne. Den eksklusive oprindelse giver Cognac Gilles Brisson den præstigefyldte klassifikation af Grande Champagne 1er Cru de Cognac.

I dag ledes Cognac Gilles Brisson af 3. – og 4. generation; Cyril Brisson og hans søn Alexis – dog stadig nøje overvåget af Cyrils far. Druer fra Grande Champagne vinmarker er stærkt eftertragtede og Cyril har i årevis solgt en del af sine druer til de store, berømte cognacshuse, men beholder selvfølgelig de allerbedste druer til deres egne cognacs.

Familien Brisson dyrker deres vinmarker med stor respekt for naturen og har dermed opnået HVE (Haute Valeur Environnementale – høj miljøværdi) certificering på niveau 3 (det højeste niveau).

Druerne høstes midt i oktober, gæres og dobbeltdestilleres herefter løbende i små partier på deres kobberkedel indtil d. 15. januar. Kun ”coeur de chauffe” – den fineste del af destillatet, hældes på egetræsfade og lagres i familiens kælder.

Målet har altid været og er stadig udelukkende at lave topkvalitet, som kun sælges til de bedste specialbutikker og restauranter – derfor lagrer Cyril sine cognacs langt længere end loven kræver. Resultatet er en serie udsøgte cognacs med en unik blødhed og kompleksitet, på et kvalitetsniveau, der gør at de ikke er et ukendt navn på bl.a. Michelin-stjerne restauranter – heriblandt Restaurant Kokkeriet i København.

Lovmæssigt krav til lagring af cognac:
VS: min. 2 år
VSOP: min. 4 år
Napoleon: min. 6 år
XO: min. 10 år

Lagrings tid hos Cognac Gilles Brisson:
VS - minimum 3-4 år
VSOP - minimum 6 år
NAPOLEON - minimum 14 år
XO - minimum 20 år
EXCELLENCE - minimum 30 år

Anmeldelser