Brännland Iscider 35 Brix 2015

Spar

20 kr

pr. fl.

BT
Brännland Iscider 35 Brix 2015
5 stjerner - "Fremstillet af naturligt frosne æbler, lækker medium fyldig, nektar-sød og samtidig med frisk smag af både bagte, karameliserede og friske æbler. Spændende og super lækker dessertvin lavet som en icewine men på friske svenske æbler." BT v/Tim Vollerslev

Unik iscider lavet på 100% svenske æbler. Ordet ’Brix’ på flasken hentyder til sukkerniveauet som varierer lidt fra årgang til årgang efter æblernes naturlige sukkerindhold. Farven er som gyldent rav og duften afslører både friske og bagte røde æblenoter, kvæde og abrikos med dybe, delikate strejf af krydderier. Smagen er rund og koncentreret med intens, dyb æblefrugt og lækker sødme der balanceres flot af en elegant friskhed. En uhyre lækker dessertvin der bør nydes afkølet og som passer perfekt til desserter – f.eks. med æbler, pærer - og til oste såsom Comté, Gruyère, Roquefort og gedeost. Kan også sagtens nydes alene som en dessert i sig selv.

LÆS MERE UNDER "BESKRIVELSE" NEDENFOR.

Lagerstatus: På lager

195,00 DKK pr. stk.
175,00 DKK
Yderligere information

Yderligere information

Land Sverige
Drue Nej
Alkohol 11,4%
Størrelse 37,5 cl.
Type Cider
Producent Brännland
Region Sverige
Låg Kork
Beskrivelse

Detaljer

Brännland – Sveriges første iscider
Brännland laver noget så sjældent som iscider. Normalt forbinder man cider med en boblende drik men iscider er en imponerende dessertvin lavet efter samme princip som den eksklusive canadiske icewine – bare på æbler i stedet for druer.

Æbleplantagen ved polarcirklen
Andreas Sundgren gjorde sin drøm til virkelighed i 2010 da han grundlagde Brännland gården med det mål at skabe Sveriges første iscider på svenske æbler langt oppe i det kolde Nordsverige, lige under polarcirklen. Efter i lang tid at have studeret gamle og nye svenske æblesorter, for at finde de bedst egnede til hans vilde projekt, plantede han i sine første æbletræer og i 2012 kunne han så lave sin første årgang.

Koncentration ved hjælp af naturlig kulde
Den mest komplekse iscider opnår Brännland bl.a. ved at kombinerer æbler fra både Nordsverige (Antonoka, Wealthy, Alexander, Snevide m.fl.) og æbler fra syd (Delle de Boskoop, Mutsu, Aroma, Lobo m.fl). Æblemosten koncentreres naturligt ved hjælp af den kulde, der er så rigeligt af i Nordsverige og når en del af vandet i æblerne er frosset til iskrystaller, så presses de nænsomt, så man opnår en rig, koncentreret most pakket med smag. Mosten gæres langsomt hvorefter den lagres enten på flaske eller på fade. Resultatet er en fantastisk lækker dessertvin.

En spændende serie cider på Michelinstjerne niveau
Brännland laver i dag 3 cidertyper; iscider, en iscider der er lagret på egetræsfade og en frisk klassisk mousserende cider som man kender dem fra f.eks. Nordmandiet i Frankrig. Derudover elsker den passionerede svensker, at eksperimentere med nye typer og frigiver jævnligt ’Limited Edition’ flasker af nye typer iscider. I dag er Brännland Iscider en succes og kvaliteten er så høj, at de bl.a. er at finde på kortet på Michelinstjerne restauranter.

Anmeldelser