Champagne Bouché Père & Fils Vintage 2004

Champagne Bouché Père & Fils Vintage 2004
Årgangschampagne på lige dele Chardonnay og Pinot Noir druer fra 1. Cru og Grand Cru marker lagret hele 10 år(!) på flaske på bundfaldet. Et mesterværk fra Bouché med smuk gylden farve med en kompleks duft med lag på lag af moden citrusfrugt, abrikos og æble med noter af blomster, eksotisk frugt, brioche og honning med et let strejf af skovbund. Flot og lækker cremet smag med intens frugt og dybe krydrede noter. Flot mousse og en vibrerende livlig friskhed på trods af vinens alder. En vinøs champagne som en aficionado vil elske at fordybe sig i som aperitif men dybden, fylden og den aromatiske kompleksitet, gør den også ideel til mad. Prøv den til retter med fisk, skaldyr, fjerkræ, svampe og til faste oste.


Dosage: 8 g/L

Lagerstatus: På lager

399,95 DKK pr. stk.
369,95 DKK
ved køb af min. 6 fl.
Yderligere information

Yderligere information

Land Frankrig
Drue Nej
Alkohol Nej
Størrelse 75 cl.
Type Mousserende
Producent Nej
Region Bourgogne
Låg Kork
Beskrivelse

Detaljer

Familieejet champagnehus med 1.- og Grand Cru marker
Champagne Bouché er et familieejet champagnehus beliggende i Pierry, en 1. Cru landsby i Marne-dalen i Champagne. Familien ejer 35 hektar vinmarker hvoraf hele 75% er 1. Cru og Grand Cru marker – absolut top terroir – fordelt i 7 forskellige landsbyer i Montagne de Reims, Côte des Blancs og Vallée de la Marne. Husets vinstokke har en imponerende gennemsnitsalder på over 40 år hvoraf en del er plantet helt tilbage i 1940.

Fadlagring og ekstra lang flaskelagring
I dag ledes huset af 4. generation; ønolog og vinmager Nicolas Bouché og hans kone Stéphanie men ikke uden Nicolas’ far José, hvis erfarne hænder stadig våger over produktionen. De håndhøstede druer presses blidt og kun den bedste most gæres langsomt i Bouché’s kældre, hvorefter en del af vinen lagres på franske egetræsfade inde anden gæring på flaske. Bouché’s cuvéer lagrer 3-10 år på bundfaldet* i underjordiske kældre, hvilket er mindst 3 gange så længe som lovens minimumskrav (til sammenligning lagres Moët & Chandon Impérial 2-3 år og Dom Pérignon 7-8 år). Derudover har Bouché et stort lager af reserve vine (vine fra tidligere årgange) som indgår i alle cuvéer med undtagelse af årgangschampagnerne og som giver yderligere kompleksitet og dybde.

Fremragende værdi for pengene
Med topmarker, gamle vinstokke, fadlagring og lang lagring på budfaldet, burde priserne ligge i den dyre ende i forhold til andre champagner men Champagne Bouché bruger ikke mange penge på markedsføring – det har ikke været nødvendigt da vinene for det meste bliver solgt Frankrig på restauranter og i vinbutikker (aldrig i supermarkeder). Navnet Bouché har derfor længe fløjet under radaren år det gælder internationalt renommé. Fordelen ved dette er til gengæld topkvalitet til yderst attraktive priser. Et hus vi jubler over at være faldet over.

*Lagring på bundfaldet – hvad er det og er lang lagring bedre?
Champagne laves kort fortalt ved at tilsætte gær og sukker (evt. blandet med reservevin) til en stille vin. Flasken forsegles og gæren omdanner sukkeret til en smule alkohol og den kuldioxid, som giver champagnen dens bobler. Når alt sukker er fortæret, falder gæren til bunds. Champagnen skal ligge på dette bundfald i mindst 12 måneder iflg. lovgivningen (36 måneder for årgangschampagne). Over tid nedbrydes gæren ved en proces kaldet autolyse og sukker og proteiner frigøres. Dette er en meget vigtig del af champagnefremstillingen, da det giver kompleksitet og en mere interessant smagsoplevelse. Autolyse giver noter af gær, brød, blomster og nødder, en mere cremet mundfølelse. Autolysen begynder dog først rigtig at have effekt efter 18 måneder (jo længere lagring, desto større effekt). Når det er sagt, så er det meningsløst at lade middelmådig vin lagre lang tid. Kun vin af høj kvalitet kan blive til flot champagne, som er værd at lagre længe på bundfaldet.
Bedømmelser