2019 Côtes du Rhône Blanc Lavau

92
James Suckling
2019 Côtes du Rhône Blanc Lavau
92 point - "Attractive dried-lemon and apple character with lemon grass, following through to a full-bodied palate with plenty of delicious fruit at the end." - James Suckling

Hvidvin i den fyldige og rige stil der er typisk for det sydlige Rhône. Lækker fylde og blød tekstur med masser af moden frugt med noter af pære, abrikos, fersken og citron og strejf af mandelblomst og anis i den tørre, friske og let mineralske finish. Smuk hvid Rhône! Nyd den som aperitif eller til f.eks. røget laks, grillet fisk, blåmuslinger med pommes-frites, lyst kød - gerne i cremet sauce, og til bløde oste såsom brie og gedeost.

LÆS MERE UNDER "BESKRIVELSE" NEDENFOR.

Lagerstatus: På lager

99,00 DKK pr. stk.
99,00 DKK
Yderligere information

Yderligere information

Land Frankrig
Drue Grenache Blanc, Viognier
Alkohol 13%
Størrelse 75 cl.
Type Hvidvin
Producent Lavau
Region Rhône
Låg Kork
Beskrivelse

Detaljer

Lavau – familieejet Rhônehus
Lavau familien har lang erfaring med vinproduktion – siden 1895 i St. Émilion i Bordeaux og de sidste 50 år i Rhônedalen. Lavau har gennem årene opbygget venskaber med mange af Rhônedalens dygtige vinbønder og køber i dag druer fra 350 druedyrkere og vingårde, der hellere vil sælge deres druer til Lavau familien end til de lokale kooperativer. Selv ejer Lavau 170 hektar vinmarker i Rhônedalens mest prestigiøse appellationer.

Anmelderrost topkvalitet
Siden 2000 har brødrene Benoît og Frédéric Lavau stået ved roret og de har løftet vinhuset til helt nye højder. Med deres flotte klassiske, traditionelle vine, har de imponeret verdens mest anerkendte internationale anmeldere med deres høje kvalitet – ikke mindst til prisen. At vinene overleverer når det kommer til kvalitet gjorde bl.a., at deres Gigondas stormede ind på Wine Spectator’s berømte Top 100 liste i 2015 og kom dermed i selskab med nogle af verdens mest berømte vine. Siden er kvaliteten kun steget og anmelderrosen regner fortsat velfortjent ned over Lavau.

Anmeldelser