2018 Mâcon-Vergisson Les Rochers Domaine Guerrin & Fils

Alt om Vin
2018 Mâcon-Vergisson Les Rochers Domaine Guerrin & Fils
5 stjerner - "Pære, nektarin, let tropefrugt der får flot modspil af et pift mineralsk grafit og let saltet og krydret finish. God fylde og teknisk flot vin." - Alt om Vin

Bourgogneekspert Matthew Jukes om Mâcon-Vergisson Les Rochers: “It is a real star. Made from one parcel of vines on top of the spectacular Vergisson escarpment, it has masses of style and more than enough grace to keep me hooked.”

Chardonnay fra én fantastisk mark højt oppe ad den høje Vergisson kalkstensklippe. Højden gør klimaet her køligere end i resten af Mâcon, hvilket giver familien Guerrins Mâcon-Vergisson ”Les Rochers” (klipperne) en friskhed og mineralitet, som man som regel kun finder i de langt dyrere vine fra Côte d’Or.

Med stor efterspørgsel på Bourgogne og en række årgange med stærkt nedsat produktion grundet den ene naturkatastrofe efter den anden, så er det efterhånden lige så svært at finde et vinkup i Bourgogne, som det er at vinde den store gevinst i lotto. Men det er ikke desto mindre lige præcis det her er: et bourgognefund udover det sædvanlige!

Duft af moden citrusfrugt, abrikos og pære med nuancer af hvide blomster, citronskal, friskbagt brød og knust sten. Smagen har flot fylde og dybde med moden stenfrugt der giver en fornemmelse af en snert af sødme, men perfekt balanceret af en saftig friskhed og en elegant, kalket mineralitet. Et tæskelækkert røverkøb af en hvid Bourgogne der smager så fuglene synger. Nyd den alene eller til skaldyr, fisk, fjerkræ, risotto, milde pastaretter, salater og gedeost.

LÆS MERE UNDER "BESKRIVELSE" NEDENFOR.

Lagerstatus: På lager

139,00 DKK pr. stk.
139,00 DKK
Yderligere information

Yderligere information

Land Frankrig
Drue Chardonnay
Alkohol 13,5%
Størrelse 75 cl.
Type Hvidvin
Producent Domaine Guerrin & Fils
Region Mâcon-Vergisson
Låg Kork
Beskrivelse

Detaljer

Domaine Guerrin & Fils – “Årets nye talent 2018”
Nadine og Maurice Guerrin er 4. generation vinbønder i Mâcon. Deres vingård har en af de smukkeste beliggenheder på en skråning højt oppe over landsbyen Vergisson. Familien ejer 14 hektar vinmarker i Mâcon-Vergisson, Saint-Véran og Pouilly-Fuissé fordelt på 35 små parceller – en mosaik af forskellige jordtyper der samlet giver en ekstraordinær diversitet af terroirs. Men ikke nok med at de ejer nogle af områdets bedste parceller, så er langt de fleste af deres vinstokke hele 45-65 år gamle. At beholde gamle vinstokke i stedet for at plante nye sætter kvalitet over kvantitet, da yngre vinstokke giver større mængde druer, hvorimod gamle stokke giver mindre men mere koncentrerede druer. Men det er helt i familiens ånd og udover at vinmarkerne dyrkes efter bæredygtige principper, så forgår stort set alt arbejde i mark og kælder også ved håndkraft. Endeligt får druerne lov til at gære langsomt med naturlig vildgær, hvilket er med til at fremhæve mineraliteten og giver ekstra kompleksitet og fedme.
Kvaliteten af vinene fra dette lille domaine har kun gået op og op i de seneste år, ikke mindst siden sønnen Bastian er vendt tilbage til familiegården. Hans evner er da også blevet bemærket af Bourgognes højt respekterede vinbibel ”Bourgogne Aujourd’hui”, der har kåret ham til ”Årets nye talent 2018”.

Mâconnais
Mâconnais ligger i det sydligste Bourgogne på grænsen til Beaujolais og selvom der også laves rødvine, er Chardonnay druen konge her. Vinmarkerne ligger mellem de to imponerende klipper Solutré og Vergisson, som er sidste bid af Bourgognes kalkstensplateau. Modsat Côte d’Or’s skråninger, består landskabet her mest af rullende bakker med et lidt varmere klima og vinene er derfor oftest mere charmerende, runde og fyldige. Området har 7 appellationer; Mâcon, Mâcon-Villages og Mâcon med specifik stedbetegnelse (f.eks. Mâcon-Vergisson) samt Saint-Véran, Pouilly- Vinzelles, Pouilly-Loché og den mest berømte og eftertragtede af dem alle; Pouilly-Fuissé. Kvaliteten af vinene herfra er steget med raketfart indenfor de seneste årtier og i dag har selv legendariske domainer fra det nordlige Bourgogne, såsom Leflaive, investeret i området.

Pouilly-Fuissé
Pouilly-Fuissé er berømt for at give de mest rige, komplekse og mineralske hvidvine i hele Mâconnais området. Pouilly-Fuissé er fordelt på 4 underområder; Vergisson, Solutré, Fuissé og Chaintré, hvor jordbunden varierer mellem kalkholdig lerjord, kalksten, granit og sågar vulkansk jord. De syd- og sydøstvendte marker fungerer som solfælder, hvilket giver druerne en særlig flot modenhed. Det har længe stået klart at visse af Pouilly-Fuissés marker leverer så høj kvalitet, at de burde have 1. Cru status. Nu har det nationale institut for vinappellationer i Frankrig fået øjnene op for dem og de udvalgte marker får dermed 1. Cru status fra årgang 2020.

Anmeldelser