2018 Côtes du Rhône Rouge Lavau

90
James Suckling
2018 Côtes du Rhône Rouge Lavau
90 point - "A very rich array of summer berries in fresh and vibrant style. They really light up the palate in such fresh, fleshy mode." - James Suckling

Vinekspert Natalie Maclean kalder Lavaus Côtes du Rhône for "Extraordinary value" og det er lige hvad den er! Ikke mindst i denne nye årgang 2017. Som Decanter skriver: "a vintage of excellent quality but low quantity". Hård regn under blomstringen gav et meget mindre antal druer, der til gengæld modnede til perfektion takket være en solrig sommer.

Lavaus Côtes du Rhône 2017 er en meget frugtig rødvin med indbydende aromatisk duft af solbær, hindbær og jordbær med strejf af viol og peber. Lækker rund smag med sødmefuld, moden frugt, god friskhed, bløde tanniner og en krydret finish. En meget alsidig, let drikkelig rødvin, der passer til en bred vifte af retter fra frikadeller til de røde bøffer og som også er en fornøjelse at nyde helt uden mad.

LÆS MERE UNDER "BESKRIVELSE" NEDENFOR.

Lagerstatus: På lager

99,00 DKK pr. stk.
99,00 DKK
Yderligere information

Yderligere information

Land Frankrig
Drue Grenache, Syrah
Alkohol 13,5%
Størrelse 75 cl.
Type Rødvin
Producent Lavau
Region Rhône
Låg Kork
Beskrivelse

Detaljer

Lavau – familieejet Rhônehus
Lavau familien har lang erfaring med vinproduktion – siden 1895 i St. Émilion i Bordeaux og de sidste 50 år i Rhônedalen. Lavau har gennem årene opbygget venskaber med mange af Rhônedalens dygtige vinbønder og køber i dag druer fra 350 druedyrkere og vingårde, der hellere vil sælge deres druer til Lavau familien end til de lokale kooperativer. Selv ejer Lavau 170 hektar vinmarker i Rhônedalens mest prestigiøse appellationer.

Anmelderrost topkvalitet
Siden 2000 har brødrene Benoît og Frédéric Lavau stået ved roret og de har løftet vinhuset til helt nye højder. Med deres flotte klassiske, traditionelle vine, har de imponeret verdens mest anerkendte internationale anmeldere med deres høje kvalitet – ikke mindst til prisen. At vinene overleverer når det kommer til kvalitet gjorde bl.a., at deres Gigondas stormede ind på Wine Spectator’s berømte Top 100 liste i 2015 og kom dermed i selskab med nogle af verdens mest berømte vine. Siden er kvaliteten kun steget og anmelderrosen regner fortsat velfortjent ned over Lavau.

Anmeldelser