2017 Riesling Kabinett Halbtrocken Ed. Matthias Weingut Rauen

2017 Riesling Kabinett Halbtrocken Ed. Matthias Weingut Rauen
Duft af æble, lime og hvide blomster med strejf af petroleum (karakteristisk for druen), honning og mineraler. Smagen er ungdommelig, let, frisk og cremet med masser af elegant frugt, en lækker lille sødme og en mineralsk finish. Perfekt som aperitif, til snacks, fisk, skaldyr, lyst fjerkræ, salater, sushi og andre asiatiske retter.

LÆS MERE UNDER BESKRIVELSE NEDENFOR.

Lagerstatus: På lager

129,00 DKK pr. stk.
129,00 DKK
Yderligere information

Yderligere information

Land Tyskland
Drue Riesling
Alkohol 11%
Størrelse 75 cl.
Type Hvidvin
Producent Weingut Familie Rauen
Region Mosel
Låg Skruelåg
Beskrivelse

Detaljer

Weingut Familie Rauen
Rauen vingården ligger i Mosel og ejer 12,5 hektar i topmarkerne Maximiner Klosterlay, Ürziger Würzgarten og Thörnicher Ritsch. Familien Rauen laver kvalitetsvine efter traditionelle metoder og har i generationer levet af vindyrkning. I 1980’erne begyndte Harald Rauen at lære alt om vinfremstilling og drev gården sammen med forældrene under navnet “Weingut Eduard Rauen og søn.” Siden 1990 har Harald og Maria Rauen styret vinproduktionen sammen under navnet “Weingut Familie Rauen”. Sønnen Matthias styrer nu den lille vingård sammen med sin far men bedstefar Eduard giver stadig en hånd med. Mosels stejle vinmarker, skiferrige jord og klima giver nogle Tysklands allerbedste Riesling-vine med flot intensitet, frugt og mineralitet. Selv vine klassificeret som tørre har som regel en lille snert af sødme som er med til at gøre Mosel Riesling så unik.

Maximiner Klosterlay
I middelalderen var Benediktiner klostret St. Maximin Mosels bedste vinproducent og det var munkene der plantede Maximiner Klosterlay som skulle vise sig at blive én af deres allerbedste marker. Klosterlay ligger nemlig ideelt på en stejl skråning rig på Mosels berømte blå skifer lige ned til Moselfloden. Flot mineralitet.

Ürziger Würzgarten
Hvis man kommer sejlende på Moselfloden er Würzgarten marken nem at genkende med sin røde (vulkansk jord og skifer) og svimlende stejle skråning formet som et amfiteater i et af flodens hårnålesving. Würzgarten betyder krydderhaven og er berømt for vine med særligt krydrede nuancer og eksotisk frugt.

Thörnicher Ritsch
Fra 1800-tallet op til 2. verdenskrig var den vanvittigt stejle Ritsch vinmarken ved landsbyen Thörnich en af Mosels mest berømte Riesling vinmarker men efter krigen blev den stort set glemt. Men familien Rauen og en gruppe andre producenter har aldrig glemt markens potentiale og har arbejdet for at restaurere marken og dens op til 150 år ældgamle vinstokke. I dag er kvaliteten i top, hvilket har fået magasinet Mosel Fine Wines til at kalde den ”Mosel’s Best-Kept Secret”.
Anmeldelser