2017 Rasteau Lavau

91
James Suckling
2017 Rasteau Lavau
91 points - "A rich and ripe red that has a wealth of very plush and luscious blackberries and blueberries with some woody spices in the mix, too. Smooth, boldly expressed tannins with a soft sheen." - James Suckling

Rasteau er navnet på et af den sydlige Rhônedals bedste vinområder, som ligger på en 200 m. høj bakketop. Lavau’s Rasteau er lavet på lige dele Grenache og Syrah druer fra stenede skråninger der giver lave høstudbytter af små, koncentrerede druer der gæres nænsomt inden 12 måneders lagring på franske egetræsfade. Resultatet er klassisk Rasteau med en elegant aromatisk og blomstret duft af blomme, viol og mørke kirsebær med lette strejf af krydderi og røget bacon. Blød og elegant smag med flot koncentration og kompleksitet med noter af modne skovbær, vanilje, krydderi og fløjlsbløde tanniner. En flot vin til lam, vildt, oksekød og barbecue.

LÆS MERE UNDER "BESKRIVELSE" NEDENFOR.

Lagerstatus: På lager

139,00 DKK pr. stk.
139,00 DKK
Yderligere information

Yderligere information

Land Frankrig
Drue Grenache Noir, Syrah
Alkohol 14,5%
Størrelse 75 cl.
Type Rødvin
Producent Lavau
Region Rhône
Låg Kork
Beskrivelse

Detaljer

Lavau – familieejet Rhônehus
Lavau familien har lang erfaring med vinproduktion – siden 1895 i St. Émilion i Bordeaux og de sidste 50 år i Rhônedalen. Lavau har gennem årene opbygget venskaber med mange af Rhônedalens dygtige vinbønder og køber i dag druer fra 350 druedyrkere og vingårde, der hellere vil sælge deres druer til Lavau familien end til de lokale kooperativer. Selv ejer Lavau 170 hektar vinmarker i Rhônedalens mest prestigiøse appellationer.

Anmelderrost topkvalitet
Siden 2000 har brødrene Benoît og Frédéric Lavau stået ved roret og de har løftet vinhuset til helt nye højder. Med deres flotte klassiske, traditionelle vine, har de imponeret verdens mest anerkendte internationale anmeldere med deres høje kvalitet – ikke mindst til prisen. At vinene overleverer når det kommer til kvalitet gjorde bl.a., at deres Gigondas stormede ind på Wine Spectator’s berømte Top 100 liste i 2015 og kom dermed i selskab med nogle af verdens mest berømte vine. Siden er kvaliteten kun steget og anmelderrosen regner fortsat velfortjent ned over Lavau.

Anmeldelser