2017 Cederberg Merlot/Shiraz

Spar

40 kr

pr. fl.

2017 Cederberg Merlot/Shiraz
Vingården Cederberg er drevet af den lidenskabelige vinmager David Nieuwoudt, som er medlem af Cape Winemakers Guild, og står bag nogle af Sydafrikas højst anmeldte vine. Cederberg kan også prale af at have nogle af landets højst beliggende vinmarker. i ca. 1100 meters i et unikt område i Cederberg bjergene midt i et naturreservat i Sydafrikas Cape område.

Lagerstatus: På lager

139,00 DKK pr. stk.
99,00 DKK
Yderligere information

Yderligere information

Land Sydafrika
Drue Merlot, Shiraz
Alkohol 14%
Størrelse 75 cl.
Type Rødvin
Producent Cederberg
Region Cederberg
Låg Kork
Beskrivelse

Detaljer

Cederberg – ’Wines with Altitude’
Cederberg Private Cellar har tilhørt Nieuwouldt familien i fem generationer siden 1893. Vingården ledes i dag af passionerede David Nieuwouldt, der er kendt som en af Sydafrikas bedste vinmagere og som flere gange er kåret som ”Winemaker of the Year”. Cederberg var indtil 2004 Sydafrikas højst beliggende vinmarker men efter Daniel de Waal plantede marken på Mount Sutherland, må Cederberg nøjes med en 2. plads, men de er til gengæld de mest succesfulde når det kommer til vindyrkning i over 1000 meters højde. Her trives især Sauvignon Blanc, Chenin Blanc, Shiraz, Cabernet Sauvignon m.fl. og ikke mindst en af verdens mest sjældne hvide druer; Bukettraube.

Sydafrikas mest unikt beliggende vinmarker
Cederberg Private Cellars ligger i et unikt område højt oppe i Cederberg bjergene i midten af et naturreservat i Sydafrikas Cape område. Dette isolerede område er 100% virusfrit – en sjældenhed i Sydafrika – og vinstokkene nyder godt af krystalklart vand fra bjergene og den reneste luft. Her er ingen risiko for forurenende sprøjtemidler fra nabomarker – der er nemlig ikke nogen. Det kølige klima og den komplekse jord med skifer, granit og sandsten giver ikke ’blockbuster’ vine, men derimod velbalancerede vine med flot moden frugt, elegance, friskhed, struktur og aromatisk kompleksitet.

Blandt Sydafrikas Top 20 bedste vingårde
Cederberg anerkendes i dag som en af Sydafrikas allerbedste vingårde og samtlige af deres vine modtager år efter år stor anmelderros. Deres Sauvignon Blanc er flere gange kåret som Sydafrikas bedste og deres Shiraz (Syrah) satte for alvor Cederberg på verdenskortet, da den blev kåret som verdens bedste Shiraz ved Decanter World Wine Awards som den første Sydafrikanske nogensinde. Kvaliteten er i top over hele linjen.

Anmeldelser