2016 Pouilly-Fuissé Sur La Roche Domaine Guerrin & Fils

Ekstra Bladet
92
Decanter
91
Ekstra Bladet
2016 Pouilly-Fuissé Sur La Roche Domaine Guerrin & Fils
92 points - "Sur la Roche is a windy, south-east facing climate with white, chalky soils, which ripens precociously. The 2016 is lovely, offering up aromas of ripe orchard fruit, crème pâtissière and crushed rock. On the palate the wine is glossy and textural, with chewy extract and superb tension. It's mineral but ripe and full-bodied.” - Decanter

5 stjerner og 91 point - "En mørk og fyldig chardonnay med en del fadpræg i både næse og smag. Moden fersken, citrus, hvid peber, smør og vanilje i smagen. Velbalanceret seriøs vin med en flot lang afslutning.” - Ekstra Bladet

Mâcon har ingen Grand Cru eller 1. Cru vine men visse af Pouilly-Fuissés marker leverer så høj kvalitet, at de burde have 1. Cru status. Det har det nationale institut for vinappellationer i Frankrig endelig fået øjnene op for og udvalgte marker får dermed 1. Cru status fra årgang 2018. Sur La Roche marken er én af dem.

Sur la Roche marken ligger højt på Vergisson klippens solbadede skråninger og har en meget stenet, kalkholdig jord. En blid, kølende østenvind fejer hen over marken og er med til give druerne herfra en helt exceptionel balance mellem moden frugt og friskhed. Guerrins parcel er på blot 0,4 hektar med hele 55 år gamle vinstokke. Vinen gæres på egetræsfade og lagres efterfølgende 12 måneder på samme fade.

Duft af citrusfrugt, æble og hvid fersken med lette nuancer af brioche, hvide blomster og knust kalksten. Smagen har en exceptionel renhed og mineralitet som man normalt kun finder i Cru vine fra Chablis kombineret med den lækre cremede fylde og modenhed der gør hvid Bourgogne så unik. En imponerende Pouilly-Fuissé med mindst 10 års lagringskapacitet. Nyd den alene eller til skaldyr, fisk, fjerkræ, risotto, fyldige salater og gedeost.

LÆS MERE UNDER "BESKRIVELSE" NEDENFOR.

Lagerstatus: På lager

230,00 DKK pr. stk.
230,00 DKK
Yderligere information

Yderligere information

Land Frankrig
Drue Chardonnay
Alkohol 13%
Størrelse 75 cl.
Type Hvidvin
Producent Domaine Guerrin & Fils
Region Pouilly-Fuissé
Låg Kork
Beskrivelse

Detaljer

Domaine Guerrin & Fils – “Årets nye talent 2018”
Nadine og Maurice Guerrin er 4. generation vinbønder i Mâcon. Deres vingård har en af de smukkeste beliggenheder på en skråning højt oppe over landsbyen Vergisson. Familien ejer 14 hektar vinmarker i Mâcon-Vergisson, Saint-Véran og Pouilly-Fuissé fordelt på 35 små parceller – en mosaik af forskellige jordtyper der samlet giver en ekstraordinær diversitet af terroirs. Men ikke nok med at de ejer nogle af områdets bedste parceller, så er langt de fleste af deres vinstokke hele 45-65 år gamle. At beholde gamle vinstokke i stedet for at plante nye sætter kvalitet over kvantitet, da yngre vinstokke giver større mængde druer, hvorimod gamle stokke giver mindre men mere koncentrerede druer. Men det er helt i familiens ånd og udover at vinmarkerne dyrkes efter bæredygtige principper, så forgår stort set alt arbejde i mark og kælder også ved håndkraft. Endeligt får druerne lov til at gære langsomt med naturlig vildgær, hvilket er med til at fremhæve mineraliteten og giver ekstra kompleksitet og fedme.
Kvaliteten af vinene fra dette lille domaine har kun gået op og op i de seneste år, ikke mindst siden sønnen Bastian er vendt tilbage til familiegården. Hans evner er da også blevet bemærket af Bourgognes højt respekterede vinbibel ”Bourgogne Aujourd’hui”, der har kåret ham til ”Årets nye talent 2018”.

Mâconnais
Mâconnais ligger i det sydligste Bourgogne på grænsen til Beaujolais og selvom der også laves rødvine, er Chardonnay druen konge her. Vinmarkerne ligger mellem de to imponerende klipper Solutré og Vergisson, som er sidste bid af Bourgognes kalkstensplateau. Modsat Côte d’Or’s skråninger, består landskabet her mest af rullende bakker med et lidt varmere klima og vinene er derfor oftest mere charmerende, runde og fyldige. Området har 7 appellationer; Mâcon, Mâcon-Villages og Mâcon med specifik stedbetegnelse (f.eks. Mâcon-Vergisson) samt Saint-Véran, Pouilly- Vinzelles, Pouilly-Loché og den mest berømte og eftertragtede af dem alle; Pouilly-Fuissé. Kvaliteten af vinene herfra er steget med raketfart indenfor de seneste årtier og i dag har selv legendariske domainer fra det nordlige Bourgogne, såsom Leflaive, investeret i området.

Pouilly-Fuissé
Pouilly-Fuissé er berømt for at give de mest rige, komplekse og mineralske hvidvine i hele Mâconnais området. Pouilly-Fuissé er fordelt på 4 underområder; Vergisson, Solutré, Fuissé og Chaintré, hvor jordbunden varierer mellem kalkholdig lerjord, kalksten, granit og sågar vulkansk jord. De syd- og sydøstvendte marker fungerer som solfælder, hvilket giver druerne en særlig flot modenhed. Det har længe stået klart at visse af Pouilly-Fuissés marker leverer så høj kvalitet, at de burde have 1. Cru status. Nu har det nationale institut for vinappellationer i Frankrig fået øjnene op for dem og de udvalgte marker får dermed 1. Cru status fra årgang 2018.

Anmeldelser