2016 Il.lusio Xavier Clua

Gastro
"Fremragende garnacha blanco"
2016 Il.lusio Xavier Clua
5 stjerner i Gastro februar 2018: "100% garnacha blanca fra et af Cataloniens spændende områder. Stokkene står i 400 meters højde og er plantet i 1962 i lerjord. Druerne får kort skindkontakt, ca. 6 timer og ligger udelukkende på stål med bærmekontakt i fire måneder. Her er ikke syre, men alligevel uforlignelig mineralitet og dermed en understregning af mineralitetsbegrebets misforståelse. Garnacha med bærmekontakt kan sagtens give mineralitet. Det er, som om man smager leret i munden, og det er betydeligt mere rart end det lyder. Duften rummer pære og strejf af timian, mens smagen er grænsende til svulmende, omfangsrig, men aldrig kluntet. Fremragende garnacha blanco."
René Langdahl Jørgensen

Lagerstatus: På lager

159,00 DKK pr. stk.
159,00 DKK
Yderligere information

Yderligere information

Land Spanien
Drue Garnatxa Blanca
Alkohol Nej
Størrelse 75 cl.
Type Hvidvin
Producent Celler Xavier Clua
Region Terra Alta
Låg Kork
Beskrivelse

Detaljer

Celler Xavier Clua
Xavier Clua wine cellar ligger i Vilalba dels Arcs i Terra Alta i Catalonien - et tørt, solrigt område, hvor dyrkning og produktion af vin har været en tradition siden middelalderen.

I flere generationer har Clua-navnet været forbundet med den lokale vin-kultur og den seneste generation med Xavier Clua i spidsen kombinerer sine erfaringer som uddannet ønolog med de kendte metoder og bidrager dermed med et helt nyt perspektiv i både dyrkning og produktion.

Siden 1995 har det lille familieforetagende kun beskæftiget sig med produktion af kvalitetsvine i eget navn og de koncentrerer sig om kvaliteten, ikke kvantiteten. I 2006 åbnede de deres nye produktionshal, hvor alt er topmoderne.

2016 Il-Lusio Xavier Clua
Vinen har en klar gul farve med grønne undertoner. Duften har noter af lavendel og timian, modne pærer og hvide ferskner og med en strejf af citrus. Smagen er velbalanceret med en fin mineralitet og behagelig eftersmag af frugt. Druer: 100% Garnatxa Blanca
Anmeldelser

Ekstra Bladet
5 stjerner og 91 points
27
5 stjerner
"Grenache blanc fra Terra Alta i Katalonien. En sprød vin med citrusnoter i duften. Grønne æbler, limefrugt og lette krydderier i smagen. Meget elegant i udtrykket pakket ind af en pæn syre. Spændende vin!"