2016 Il.lusio Xavier Clua

Gastro
"Fremragende garnacha blanco"
2016 Il.lusio Xavier Clua
5 stjerner i Gastro februar 2018: "100% garnacha blanca fra et af Cataloniens spændende områder. Stokkene står i 400 meters højde og er plantet i 1962 i lerjord. Druerne får kort skindkontakt, ca. 6 timer og ligger udelukkende på stål med bærmekontakt i fire måneder. Her er ikke syre, men alligevel uforlignelig mineralitet og dermed en understregning af mineralitetsbegrebets misforståelse. Garnacha med bærmekontakt kan sagtens give mineralitet. Det er, som om man smager leret i munden, og det er betydeligt mere rart end det lyder. Duften rummer pære og strejf af timian, mens smagen er grænsende til svulmende, omfangsrig, men aldrig kluntet. Fremragende garnacha blanco."
René Langdahl Jørgensen

LÆS MERE UNDER "BESKRIVELSE" NEDENFOR.

Lagerstatus: På lager

159,00 DKK pr. stk.
159,00 DKK
Yderligere information

Yderligere information

Land Spanien
Drue Garnatxa Blanca
Alkohol Nej
Størrelse 75 cl.
Type Hvidvin
Producent Celler Xavier Clua
Region Terra Alta
Låg Kork
Beskrivelse

Detaljer

Terra Alta – nabo til berømte Priorat
Der findes kun en håndfuld vinområder i verden der kan lave verdensklasse vine på Grenache druen. Châteauneuf-du-Pape i Frankrig og Priorat i Spanien er blandt de mest berømte, men priserne er også derefter! Terra Alta ligger sydvest for Priorat og har lignende jord og klima, men vinene herfra er endnu ikke så berømte udenfor Spanien, til gengæld er kvaliteten i top og der seriøse kup at gøre her!

Celler Xavier Clua
Celler Xavier Clua er en lille producent og Xavier kan ikke finde ud af det der med at sende prøver til pressen, og selvpromovering er heller ikke hans stærke side. Man hører derfor ikke meget til husets vine rundt omkring i verden. Vi var heldige at finde frem til ham takket være en bekendt, der udover at have den svært opnåelige titel af Master of Wine, også er specialist i spanske vine. Og tak for det, for vinene smager fantastisk og langt størstedelen af den begrænsede mængder flasker opsnappes af sommeliers fra restauranter i nærtliggende Barcelona. Xavier Clua er 4. generation af vinmagere på familiens vingård, som han driver sammen med hans kone og dygtige ønolog Rosa. Sammen har de løftet kvaliteten på vinene til nye højder og har faktisk gjort det så godt, at de nu regnes for én af Terra Altas absolut bedste producenter.

Il.lusio Xavier Clua
Fra ældgamle vinstokke der leverer små, koncentrerede druer af bedste kvalitet. Vinen har en klar gylden farve med grønne nuancer. Duften har noter af lavendel og timian, pære og hvid fersken med et strejf af citrus og hvid peber. Smagen er velbalanceret med en flot fylde, elegant mineralitet og lækker frugtig finish.
Anmeldelser

Ekstra Bladet
5 stjerner og 91 points
27
5 stjerner
"Grenache blanc fra Terra Alta i Katalonien. En sprød vin med citrusnoter i duften. Grønne æbler, limefrugt og lette krydderier i smagen. Meget elegant i udtrykket pakket ind af en pæn syre. Spændende vin!"