2016 Cederberg Shiraz

Ekstra Bladet
Dobbelt Guldmedalje vinder
100
SAWI Awards
93
Tim Atkin
2016 Cederberg Shiraz
93 points - "Cederberg’s diurnal variation seems to bring out the best in Syrah. Rich in colour and
perfume, this has dark plum and blueberry fruit, spicy oak, plenty of depth and texture and
fresh supporting acidity." - Tim Atkin, Master of Wine

100 points v/SAWI Awards Grand Slam 2017

5 stjerner og 91 points - "Fyldig krydret vin med masser af sorte bær, lakrids, peber, krydderier og vanilje. Varm i udtrykket men ikke kogt. Velbalanceret med en lang krydret afslutning. Flot eksempel på hvor Sydafrika er pt. med shiraz druen." - Ekstra Bladet

91 points - "Full-bodied and powerful with ripe blueberry and subtle spicy notes; rounded liquorice, a plush texture and a vivid acidity." - Decanter

Dobbelt guldmedalje og på Top 100 v/South Africa National Wine Challenge

Vingården Cederberg er drevet af den lidenskabelige vinmager David Nieuwoudt, som er medlem af Cape Winemakers Guild, og står bag nogle af Sydafrikas højst anmeldte vine. Cederberg kan også prale af at have nogle af landets højst beliggende vinmarker. i ca. 1100 meters i et unikt område i Cederberg bjergene midt i et naturreservat i Sydafrikas Cape område.

LÆS MERE UNDER "BESKRIVELSE" NEDENFOR.

Lagerstatus: På lager

280,00 DKK pr. stk.
280,00 DKK
Yderligere information

Yderligere information

Land Sydafrika
Drue Shiraz
Alkohol 14,5%
Størrelse 75 cl.
Type Rødvin
Producent Cederberg
Region Cederberg
Låg Kork
Beskrivelse

Detaljer

Cederberg – ’Wines with Altitude’
Cederberg Private Cellar har tilhørt Nieuwouldt familien i fem generationer siden 1893. Vingården ledes i dag af passionerede David Nieuwouldt, der er kendt som en af Sydafrikas bedste vinmagere og som flere gange er kåret som ”Winemaker of the Year”. Cederberg var indtil 2004 Sydafrikas højst beliggende vinmarker men efter Daniel de Waal plantede marken på Mount Sutherland, må Cederberg nøjes med en 2. plads, men de er til gengæld de mest succesfulde når det kommer til vindyrkning i over 1000 meters højde. Her trives især Sauvignon Blanc, Chenin Blanc, Shiraz, Cabernet Sauvignon m.fl. og ikke mindst en af verdens mest sjældne hvide druer; Bukettraube.

Sydafrikas mest unikt beliggende vinmarker
Cederberg Private Cellars ligger i et unikt område højt oppe i Cederberg bjergene i midten af et naturreservat i Sydafrikas Cape område. Dette isolerede område er 100% virusfrit – en sjældenhed i Sydafrika – og vinstokkene nyder godt af krystalklart vand fra bjergene og den reneste luft. Her er ingen risiko for forurenende sprøjtemidler fra nabomarker – der er nemlig ikke nogen. Det kølige klima og den komplekse jord med skifer, granit og sandsten giver ikke ’blockbuster’ vine, men derimod velbalancerede vine med flot moden frugt, elegance, friskhed, struktur og aromatisk kompleksitet.

Blandt Sydafrikas Top 20 bedste vingårde
Cederberg anerkendes i dag som en af Sydafrikas allerbedste vingårde og samtlige af deres vine modtager år efter år stor anmelderros. Deres Sauvignon Blanc er flere gange kåret som Sydafrikas bedste og deres Shiraz (Syrah) satte for alvor Cederberg på verdenskortet, da den blev kåret som verdens bedste Shiraz ved Decanter World Wine Awards som den første Sydafrikanske nogensinde. Kvaliteten er i top over hele linjen.

Anmeldelser