2016 Cederberg Cabernet Sauvignon

Guldmedalje
92
Tim Atkin
2016 Cederberg Cabernet Sauvignon
Sidste årgang blev kåret som UGENS BEDSTE VIN af Ekstra Bladet og fik 5 stjerner af Jyllands-Posten. Nu er den nye årgang 2016 kommet hjem og den har allerede flotte anmeldelser med i bagagen. Som Jyllands-Postens anmelder skrev: "Glem alle fordommene, dette er flot sydafrikansk vin."

92 points - "Not far behind the Five Generations in terms of quality in 2016, this late picked varietal
Cabernet is dense, compact and very perfumed, all damson and cassis fruit, well integrated
oak and filigree tannins. Ripe, but not over-ripe." - Tim Atkin, Master of Wine

Guldmedalje v/Concours International des Cabernets

Fra vinmarker i 1100 meters højde i et unikt område højt oppe i Cederberg bjergene i midten af et naturreservat i Sydafrikas Cape område. Druerne høstes i hånden, gæres og lagres på franske egetræsfade i 15 måneder.

Intens duft af solbær, brombær og blomme med luksuriøse noter af cedertræ, pibetobak og vanilje fra fadlagringen. Smagen er silkeblød med flot fylde og tæt pakket med solbær og andre mørke skovbær med raffinerede, krydrede lag og en elegant friskhed som skaber perfekt balance. Afrundes af en flot, lang eftersmag. Nyd den alene eller til oksekød, lam og vildt.

LÆS MERE UNDER "BESKRIVELSE" NEDENFOR.

Lagerstatus: På lager

225,00 DKK pr. stk.
225,00 DKK
Yderligere information

Yderligere information

Land Sydafrika
Drue Cabernet Sauvignon
Alkohol 14%
Størrelse 75 cl.
Type Rødvin
Producent Cederberg
Region Cederberg
Låg Kork
Beskrivelse

Detaljer

Cederberg – ’Wines with Altitude’
Cederberg Private Cellar har tilhørt Nieuwouldt familien i fem generationer siden 1893. Vingården ledes i dag af passionerede David Nieuwouldt, der er kendt som en af Sydafrikas bedste vinmagere og som flere gange er kåret som ”Winemaker of the Year”. Cederberg var indtil 2004 Sydafrikas højst beliggende vinmarker men efter Daniel de Waal plantede marken på Mount Sutherland, må Cederberg nøjes med en 2. plads, men de er til gengæld de mest succesfulde når det kommer til vindyrkning i over 1000 meters højde. Her trives især Sauvignon Blanc, Chenin Blanc, Shiraz, Cabernet Sauvignon m.fl. og ikke mindst en af verdens mest sjældne hvide druer; Bukettraube.

Sydafrikas mest unikt beliggende vinmarker
Cederberg Private Cellars ligger i et unikt område højt oppe i Cederberg bjergene i midten af et naturreservat i Sydafrikas Cape område. Dette isolerede område er 100% virusfrit – en sjældenhed i Sydafrika – og vinstokkene nyder godt af krystalklart vand fra bjergene og den reneste luft. Her er ingen risiko for forurenende sprøjtemidler fra nabomarker – der er nemlig ikke nogen. Det kølige klima og den komplekse jord med skifer, granit og sandsten giver ikke ’blockbuster’ vine, men derimod velbalancerede vine med flot moden frugt, elegance, friskhed, struktur og aromatisk kompleksitet.

Blandt Sydafrikas Top 20 bedste vingårde
Cederberg anerkendes i dag som en af Sydafrikas allerbedste vingårde og samtlige af deres vine modtager år efter år stor anmelderros. Deres Sauvignon Blanc er flere gange kåret som Sydafrikas bedste og deres Shiraz (Syrah) satte for alvor Cederberg på verdenskortet, da den blev kåret som verdens bedste Shiraz ved Decanter World Wine Awards som den første Sydafrikanske nogensinde. Kvaliteten er i top over hele linjen.

Anmeldelser