2015 Château de Valois Pomerol

"En ægte Pomerol" Jyllands-Posten
90
James Suckling
2015 Château de Valois Pomerol
Smuk mørk farve med en rund og behagelig duft af mørke bær, oliven, trøfler, toasted brød og krydderier. Fantastisk balance i smagen. Druer: 80% Merlot og 20% Cabernet Franc

Anbefalet i Jyllands-Posten v/Niels Lillelund: "Mørk chokolade og fin koncentration og balance; en ægte Pomerol, indsmigrende, let ristet uden at være vulgær."

Lagerstatus: På lager

349,00 DKK pr. stk.
349,00 DKK
Yderligere information

Yderligere information

Land Frankrig
Drue Cabernet Franc, Merlot
Alkohol Nej
Størrelse 75 cl.
Type Rødvin
Producent Château de Valois
Region Bordeaux
Låg Kork
Beskrivelse

Detaljer

Frédéric Leydet er ejeren af denne familiegård, som dækker over 2 appellationer: St. Emilion og Pomerol. Château de Valois har 7.8 ha opdyrkede marker og jorden tilhørte oprindelig en del af Figeac indtil 1862, hvor jorden blev købt af Frederic's familie. Gården har altid været drevet af kvinderne i familien indtil Frederic's far, Bernard Leydet, overtog driften i 1962. Dengang ejede familien kun få hektar, men frem til sin død i 2005, arbejdede Bernard på at forbedre både jorden og vinene. Frederic er opvokset på gården og efter sin uddannelse som ønolog i 1996, begyndte han at være med i selve produktionen og driften. Han er nu eneejer af Château de Valois og har i de seneste næsten 20 år arbejdet videre på den succes, som blev grundlagt af hans far. Det var dog en kamp for Frederic at overbevise faren om, at markerne skulle passes "i hånden" -  men siden 2001 har der udelukkende været høstet manuelt.  
Anmeldelser