2015 Chablis Vaillons 1. Cru Moreau Naudet

93
Decanter
94
Tim Atkin
2015 Chablis Vaillons 1. Cru Moreau Naudet
94 points - "Tragically, this was Stéphane Moreau-Naudet's last vintage, but at least he went out on a high. This deeply coloured, but lightly wooded cuvée combines fruit from three parcels in Séchet and Roncières. Stony, savoury and very chalky, with notes of aniseed and honey." - Tim Atkin, Master of Wine

93 points - "Lean and elegant citric nose showing charm and finesse. Good attack, quite racy and pungent. The palate is piquant and mineral, a pared-down, well balanced style that's stylish and long but not complex." - Decanter

17+/20 points - "Lovely saline nose, and loads of green apple fruit concentrate. Tight structure yet broad flavour. An absolute pleasure, with loads of mineral shellfish character." - Jancis Robinson, Master of Wine

Smagen er mineralsk blandet med frugt og blomster. Sprød og rund med en fantastisk lang, kompleks og mineralsk eftersmag.

LÆS MERE UNDER "BESKRIVELSE" NEDENFOR.

Lagerstatus: På lager

299,00 DKK pr. stk.
299,00 DKK
Yderligere information

Yderligere information

Land Frankrig
Drue Chardonnay
Alkohol 12,5%
Størrelse 75 cl.
Type Hvidvin
Producent Moreau-Naudet
Region Chablis
Låg Kork
Beskrivelse

Detaljer

Lille familieejet topproducent
Naudet familien har lavet vin i Chablis siden det 17. århundrede. Ved ægteskabet mellem Marie Naudet og René Moreau i 1950 så Domaine Moreau-Naudet dagens lys og er siden gået i arv fra far til søn. Stéphane Moreau overtog Domainet i 1991 fra sin far Roger og har siden vundet stor international anerkendelse som topproducent i Chablis.

En perlerække af vinmarker dyrket efter naturlige metoder
Stéphane Moreau ejer 23 ha vinmarker med op til 50 år gamle vinstokke i nogle af Chablis’ bedste områder inkl. 1. Cru’erne ; Vaillons, Montmains, Fôrets, Montée de Tonnerre, Côte de Jouan og kronjuvelen i samlingen : Grand Cru Valmur. Stéphane nægter at anvende kemisk ukrudtsfjernere eller sprøjtemidler i sine marker og har de sidste 15 år udelukkende anvendt økologisk gødning i meget små doser når nødvendigt. Han vælger at høste en smule senere end sine naboer, for at sikre optimal modenhed af Chardonnay druerne og har desuden nedsat høstudbyttet med 30 % for at ydereligere koncentration i druerne og dermed højere kompleksitet i den endelige vin. Alle druerne høstes i hånden og mens hans Village og Petit Chablis lagres på ståltanke, anvender han en lille andel store gamle egetræsfade til hans 1. Cru og Grand Cru vine som derved opnår en naturlig stabilisering uden at maskere vinenes naturlige terroir karakter. Stéphanes vine opnår yderligere kompleksitet og fylde ved at tilbringe længere tid ”sur lies” (på bærmen) end hos de fleste andre producenter. Selv hans Chablis Village ligger 18 måneder ”sur lies”. Resultatet er flotte klassiske Chablis vine med knivskarp balance mellem frugtig fylde, syre og tydelig mineralitet.

Høj anerkendelse i de internationale anmelderkredse
Stéphane er en vinbonde med stort V – så passioneret at bare tanken om kortvarigt, at skulle forlade sine marker og vine udløser et bestemt ”Non!”. Det er derfor ikke selvpromovering men et voksende ”mund-til-mund” rygte om hans vine der har fået ham i anmeldernes søgelys. Den førende Bourgogne ekspert Allen Meadows fra Burghound kalder (ikke uden grund) Stéphanes vine for ”knockout quality” og senest gav det mest anerkendte franske vin magasin ”La Revue du Vin de France”, Stéphanes Chablis 2013 på Village, 1. Cru og Grand Cru niveau den højeste udmærkelse ”Réussite Exceptionnelle”. Stéphanes Chablis var oven i købet den eneste standard Chablis der opnåede den udmærkelse! At lave stor vin fra Grand Cru marker er måske ikke den største udfordring, men at opnå exceptionel kvalitet på en standard Chablis, det fortjener respekt!

Anmeldelser