2015 Chablis Vaillons 1. Cru Moreau Naudet

93
Decanter
94
Tim Atkin
2015 Chablis Vaillons 1. Cru Moreau Naudet
94 points - "Tragically, this was Stéphane Moreau-Naudet's last vintage, but at least he went out on a high. This deeply coloured, but lightly wooded cuvée combines fruit from three parcels in Séchet and Roncières. Stony, savoury and very chalky, with notes of aniseed and honey." - Tim Atkin, Master of Wine

93 points - "Lean and elegant citric nose showing charm and finesse. Good attack, quite racy and pungent. The palate is piquant and mineral, a pared-down, well balanced style that's stylish and long but not complex." - Decanter

17+/20 points - "Lovely saline nose, and loads of green apple fruit concentrate. Tight structure yet broad flavour. An absolute pleasure, with loads of mineral shellfish character." - Jancis Robinson, Master of Wine

Smagen er mineralsk blandet med frugt og blomster. Sprød og rund med en fantastisk lang, kompleks og mineralsk eftersmag.

LÆS MERE UNDER "BESKRIVELSE" NEDENFOR.

Lagerstatus: På lager

299,00 DKK pr. stk.
299,00 DKK
Yderligere information

Yderligere information

Land Frankrig
Drue Chardonnay
Alkohol 12,5%
Størrelse 75 cl.
Type Hvidvin
Producent Moreau-Naudet
Region Chablis
Låg Kork
Beskrivelse

Detaljer

Lille kultproducent
Naudet familien har lavet vin i Chablis siden det 17. århundrede. Ved ægteskabet mellem Marie Naudet og René Moreau i 1950 så Domaine Moreau-Naudet dagens lys, og er siden gået i arv fra far til søn. Stéphane overtog Domainet i 1991 og har sammen med sin kone Virginie, skabt vine der har vundet ren kultstatus blandt sommeliers og vinelskere verden over. Stéphane døde desværre alt for ung og fra 2016 høsten har Virginie måtte tage over. Det har hun dog gjort så flot, at Stéphane ville have været stolt.

”I find Moreau to be one of the most exciting young growers in Chablis.” Alan Meadows, Burghound

En perlerække af gamle vinmarker
Moreau-Naudet ejer 23 ha vinmarker med op til 50 år gamle vinstokke i nogle af Chablis’ bedste områder inkl. 1. Cru’erne; Vaillons, Montmains, Montée de Tonnerre, Fôrets og kronjuvelen i samlingen: Grand Cru Valmur – alle dyrkes efter økologiske og biodynamiske principper (dog uden certificering).

Ekstra lang lagring
Både Stéphane og Virginie er beundrere af (og venner med) Vincent Dauvissat og laver vine i same stil. De høster en smule senere end normalt i Chablis, for at sikre optimal modenhed af druerne (som de siger ”syre er ikke mineralitet!) og har desuden nedsat høstudbyttet med 30 % for at yderligere koncentration. Alle druerne høstes i hånden og vinene opnår yderligere kompleksitet og fylde ved at tilbringe længere tid ”sur lies” (på bærmen) end hos de fleste andre producenter. Selv deres Chablis Village ligger 18 måneder ”sur lies”. Mens Village og Petit Chablis lagres på ståltanke, lagres 1. Cru og Grand Cru vinene på store, ældre egetræsfade. Resultatet er flotte, mineralske Chablis vine med snorlige balance mellem rund fylde og friskhed samt en tydelig terroirkarakter.

Top 25 bedste producenter
Stéphane og Virginie er vinbønder og markedsføring er ikke deres stærke side, men anbefalinger, bl.a fra Vincent Dauvissat og Loiredalens enfant terrible Didier Dageuneau, har fået dem i anmeldernes søgelys. Den førende Bourgogne ekspert Allen Meadows fra Burghound kalder således (ikke uden grund) Moreau-Naudets vine for ”knockout quality” og Master of Wine Tim Atkin placerer dem højt oppe på top 25 over Chablis’ bedste producenter.

Anmeldelser