2013 Lavau Gigondas

Spar

20 kr

pr. fl.

Finansbureauet
På Wine Spectator’s Top 100!
91
Wine Spectator
91
Natalie Maclean
2013 Lavau Gigondas
Årgang 2013 strøg lige ind på Wine Spectator’s Top 100 over verdens bedste vine i 2015.

5 stjerner - "Fin Gigondas med flot herbal krydret næse og fedmefuld mund med eksplosivt præg af sød lakrids, friskbrygget mokka, modne brombær og mørk chokolade."
Finansbureauet.dk

91 points. - "Bright and racy in feel, with high-pitched red currant, cherry and raspberry coulis notes, laced with violet, white pepper and chalk details. Best from 2017 through 2023."
Wine Spectator

91 points. - "Black cherry liqueur and sexy dark spices from nose to finish of this terrif French red wine."
Natalie MacLean

Wow! Lavau har lavet en fantastisk moderne udgave af Gigondas (50% Grenache, 40% Syrah, 10% Mourvèdre). Dyb og ekspressiv duft af brombær, solbær og kirsebær med lette strejf af anis og peber. I munden er vinen buldrende og ligefrem med saftig, moden og dekadent frugt - men ikke det mindst flad eller for meget. Vinen holdes i perfekt balance af modne, polerede tanniner, der giver flot krop og en god frisk og imponerende finish. Lækker rig fra start til slut. Lavau’s Gigondas fanger ikke kun magien ved en af Rhône-dalens bedste appellationer, den hæver standarden!

Lagerstatus: På lager

189,95 DKK pr. stk.
170,00 DKK
ved køb af min. 6 fl.
Yderligere information

Yderligere information

Land Frankrig
Drue Grenache Noir, Mourvedre, Syrah
Alkohol 14%
Størrelse 75 cl.
Type Rødvin
Producent Lavau
Region Rhône
Låg Kork
Beskrivelse

Detaljer

Lavau – familieejet Rhônehus
Lavau familien har lang erfaring med vinproduktion – siden 1895 i St. Émilion i Bordeaux og de sidste 50 år i Rhônedalen. Lavau har gennem årene opbygget venskaber med mange af Rhônedalens dygtige vinbønder og køber i dag druer fra 350 druedyrkere og vingårde, der hellere vil sælge deres druer til Lavau familien end til de lokale kooperativer. Selv ejer Lavau 170 hektar vinmarker i Rhônedalens mest prestigiøse appellationer.

Anmelderrost topkvalitet
Siden 2000 har brødrene Benoît og Frédéric Lavau stået ved roret og de har løftet vinhuset til helt nye højder. Med deres flotte klassiske, traditionelle vine, har de imponeret verdens mest anerkendte internationale anmeldere med deres høje kvalitet – ikke mindst til prisen. At vinene overleverer når det kommer til kvalitet gjorde bl.a., at deres Gigondas stormede ind på Wine Spectator’s berømte Top 100 liste i 2015 og kom dermed i selskab med nogle af verdens mest berømte vine. Siden er kvaliteten kun steget og anmelderrosen regner fortsat velfortjent ned over Lavau.

Anmeldelser