2013 Brännland Ice Cider Barrel Aged 20 cl.

2013 Brännland Ice Cider Barrel Aged 20 cl.
Unik fadlagret iscider lavet på 100% svenske æbler. Ordet ’Brix’ på flasken hentyder til sukkerniveauet som varierer lidt fra årgang til årgang efter æblernes naturlige sukkerindhold. Denne iscider har ligget 12 måneder på egetræsfade hvilket har givet den ekstra lag af dybde, kompleksitet og krydderi. Den intense duft byder på dybt modne røde æbler, abrikos, vanilje, honning, krydderi og nødder, der går igen i den runde, fyldige smag. Den store sødme balanceres af en imponerende friskhed der gør at denne elegante iscider på ingen måde virker tung. En virkelig lækker dessertvin der bør nydes afkølet og som passer perfekt til desserter f.eks. med æbler, pærer og karamel samt til oste såsom Comté, Gruyère, Roquefort og gedeost. Kan også sagtens nydes alene som en dessert i sig selv.

LÆS MERE UNDER "BESKRIVELSE" NEDENFOR.

Lagerstatus: På lager

190,00 DKK pr. stk.
190,00 DKK
Yderligere information

Yderligere information

Land Sverige
Drue Nej
Alkohol Nej
Størrelse 20 cl.
Type Cider
Producent Brännland
Region Sverige
Låg Kork
Beskrivelse

Detaljer

Brännland – Sveriges første iscider
Brännland laver noget så sjældent som iscider. Normalt forbinder man cider med en boblende drik men iscider er en imponerende dessertvin lavet efter samme princip som den eksklusive canadiske icewine – bare på æbler i stedet for druer.

Æbleplantagen ved polarcirklen
Andreas Sundgren gjorde sin drøm til virkelighed i 2010 da han grundlagde Brännland gården med det mål at skabe Sveriges første iscider på svenske æbler langt oppe i det kolde Nordsverige, lige under polarcirklen. Efter i lang tid at have studeret gamle og nye svenske æblesorter, for at finde de bedst egnede til hans vilde projekt, plantede han i sine første æbletræer og i 2012 kunne han så lave sin første årgang.

Koncentration ved hjælp af naturlig kulde
Den mest komplekse iscider opnår Brännland bl.a. ved at kombinerer æbler fra både Nordsverige (Antonoka, Wealthy, Alexander, Snevide m.fl.) og æbler fra syd (Delle de Boskoop, Mutsu, Aroma, Lobo m.fl). Æblemosten koncentreres naturligt ved hjælp af den kulde, der er så rigeligt af i Nordsverige og når en del af vandet i æblerne er frosset til iskrystaller, så presses de nænsomt, så man opnår en rig, koncentreret most pakket med smag. Mosten gæres langsomt hvorefter den lagres enten på flaske eller på fade. Resultatet er en fantastisk lækker dessertvin.

En spændende serie cider på Michelinstjerne niveau
Brännland laver i dag 3 cidertyper; iscider, en iscider der er lagret på egetræsfade og en frisk klassisk mousserende cider som man kender dem fra f.eks. Nordmandiet i Frankrig. Derudover elsker den passionerede svensker, at eksperimentere med nye typer og frigiver jævnligt ’Limited Edition’ flasker af nye typer iscider. I dag er Brännland Iscider en succes og kvaliteten er så høj, at de bl.a. er at finde på kortet på Michelinstjerne restauranter.

Anmeldelser