2013 Côte Rôtie Lavau

2013 Côte Rôtie Lavau
Côte Rôtie er et af Nordrhônes mest prestigiøse distrikter. Côte Rôtie betyder den stegte skråning og hentyder til de svimlende stejle skråninger, der giver druerne en maksimal soleksponering. Det er umuligt at bruge maskiner i disse marker og alt arbejde foregår ved håndkraft. Syrah-druen er kongen her og vinene kan nå priser, der er lige så svimlende som skråningerne. Men det unikke terroir leverer også exceptionelle vine. Lavau laver en overbevisende Côte-Rôtie med flot aromatisk duft af brombær og jordbær med delikate strejf af cedertræ, røg og skovbund. Den fyldige vin har en imponerende struktur med mærkbare men polerede tanniner og komplekse, lækre lag af modne jordbær med noter af mørk chokolade, viol, bacon og oliven. Eftersmagen bliver bare ved og ved. En vidunderlig vin som ved korrekt opbevaring kan lagres i op til 20 år fra høståret. Dekanter en time før servering og nyd den af store glas til slagterens bedste stykke oksekød eller dyrevildt.

LÆS MERE UNDER "BESKRIVELSE" NEDENFOR.

Lagerstatus: På lager

499,00 DKK pr. stk.
499,00 DKK
Yderligere information

Yderligere information

Land Frankrig
Drue Syrah
Alkohol 13%
Størrelse 75 cl.
Type Rødvin
Producent Lavau
Region Rhône
Låg Kork
Beskrivelse

Detaljer

Lavau – familieejet Rhônehus
Lavau familien har lang erfaring med vinproduktion – siden 1895 i St. Émilion i Bordeaux og de sidste 50 år i Rhônedalen. Lavau har gennem årene opbygget venskaber med mange af Rhônedalens dygtige vinbønder og køber i dag druer fra 350 druedyrkere og vingårde, der hellere vil sælge deres druer til Lavau familien end til de lokale kooperativer. Selv ejer Lavau 170 hektar vinmarker i Rhônedalens mest prestigiøse appellationer.

Anmelderrost topkvalitet
Siden 2000 har brødrene Benoît og Frédéric Lavau stået ved roret og de har løftet vinhuset til helt nye højder. Med deres flotte klassiske, traditionelle vine, har de imponeret verdens mest anerkendte internationale anmeldere med deres høje kvalitet – ikke mindst til prisen. At vinene overleverer når det kommer til kvalitet gjorde bl.a., at deres Gigondas stormede ind på Wine Spectator’s berømte Top 100 liste i 2015 og kom dermed i selskab med nogle af verdens mest berømte vine. Siden er kvaliteten kun steget og anmelderrosen regner fortsat velfortjent ned over Lavau.

Anmeldelser