2016 Château Leydet Valentin Øko

92
James Suckling
2016 Château Leydet Valentin Øko
Intens duft med blomme, hindbær, brombær og solbærfrugt med strejf af kakao, cedertræ, pibetobak og grafit. Kompleks smag af mørk bærfrugt med nuancer af chokolade, krydderi og mineraler. Tæt og fyldig men elegant og flot balanceret med mærkbar men blød tanninstruktur. En Saint-Émilion der sidder lige i skabet, og som bør serveres af rummelige glas til oksekød, vildt, mørkt fjerkræ, lam og modne oste.

Druer: 63% Merlot, 37% Cabernet Franc

92 points - "This wine has mellow, ripe plums and blackberries on the nose. Nice, pure, and subtly spicy. The palate is cast along smooth tannin layers with plum and cherry pip flavors. A fresh finish. Drink or hold." - James Suckling

LÆS MERE UNDER "BESKRIVELSE" NEDENFOR.

Lagerstatus: På lager

269,00 DKK pr. stk.
269,00 DKK
Yderligere information

Yderligere information

Land Frankrig
Drue Cabernet Franc, Merlot
Alkohol 14,5%
Størrelse 75 cl.
Type Rødvin
Producent Château Leydet-Valentin
Region Bordeaux
Låg Kork
Beskrivelse

Detaljer

Domaines Leydet
Frédéric Leydet er ejeren af denne lille familiegård, som dækker over 2 appellationer: St. Emilion (Château Leydet-Valentin) og Pomerol (Château de Valois). Château Leydet-Valentin inkluderer små 8 hektar vinmarker med gamle lavtydende vinstokke som oprindeligt var en del af legendariske Château Figeac indtil 1862, hvor jorden blev købt af Frederic's familie. Château de Valois i Pomerol har små 7.8 hektar vinmarker med gamle lavtydende vinstokke. Gården har altid været drevet af kvinderne i familien indtil Frederic's far, Bernard Leydet, overtog driften i 1962. Frédéric er opvokset på vingården og efter sin uddannelse som ønolog i 1996, begyndte han at være med i selve produktionen og driften.

Økologisk vinbrug og ægte håndværk
Han er nu eneejer af Château Leydet-Valentin og har i de seneste næsten 20 år arbejdet passioneret på at videre på den succes, som blev grundlagt af hans far. Frédéric brænder for sine vinmarker, og insisterer på at alt arbejde i marken udføres ved håndkraft og naturlige dyrkningsmetoder, og vinene er således certificerede økologiske fra årgang 2015. Vinene gæres desuden med den naturlige vilde gær på druerne, og der anvendes kun et strengt minimum af svovl.

Anmeldelser