2012 Château Leydet Valentin

Spar

20 kr

pr. fl.

2012 Château Leydet Valentin
91Pts - "Seductive aromas of milk chocolate, warm soil, spicy dark berries. On the palate, exhibits red and black berry flavors, fine minerality... Shows a pleasant hint of tobacco on the finish." - SWJ - J. Dawson.
Druer: 75% Merlot, 25% Cabernet Franc

Dette er en "MUST-HAVE2 Bordeaux.

LÆS MERE UNDER "BESKRIVELSE" NEDENFOR.

Lagerstatus: På lager

269,00 DKK pr. stk.
249,00 DKK
Yderligere information

Yderligere information

Land Frankrig
Drue Cabernet Franc, Merlot
Alkohol Nej
Størrelse 75 cl.
Type Rødvin
Producent Château Leydet-Valentin
Region Bordeaux
Låg Kork
Beskrivelse

Detaljer

Domaines Leydet
Frédéric Leydet er ejeren af denne lille familiegård, som dækker over 2 appellationer: St. Emilion (Château Leydet-Valentin) og Pomerol (Château de Valois). Château Leydet-Valentin inkluderer små 8 hektar vinmarker med gamle lavtydende vinstokke som oprindeligt var en del af legendariske Château Figeac indtil 1862, hvor jorden blev købt af Frederic's familie. Château de Valois i Pomerol har små 7.8 hektar vinmarker med gamle lavtydende vinstokke. Gården har altid været drevet af kvinderne i familien indtil Frederic's far, Bernard Leydet, overtog driften i 1962. Frédéric er opvokset på vingården og efter sin uddannelse som ønolog i 1996, begyndte han at være med i selve produktionen og driften.

Økologisk vinbrug og ægte håndværk
Han er nu eneejer af Château Leydet-Valentin og har i de seneste næsten 20 år arbejdet passioneret på at videre på den succes, som blev grundlagt af hans far. Frédéric brænder for sine vinmarker og insisterer på at alt arbejde i marke udføres ved håndkraft og naturlige dyrkningsmetoder og vinene er således certificerede økologiske fra årgang 2015. Vinene gæres desuden med den naturlige vilde gær på druerne og der anvendes kun et strengt minimum af svovl.

Anmeldelser