2012 Champagne Patrick Regnault Grand Cru Brut Réserve

2012 Champagne Patrick Regnault Grand Cru Brut Réserve
Denne prestige cuvée er lavet på 70% Chardonnay fra Le Mesnil-sur-Oger (Côte des Blancs) og 30% Pinot Noir fra Ambonnay (Montagne de Reims), dyrket efter økologiske og biodynamiske metoder. Koncentrerede druer fra gamle, lavtydende vinstokke høstes i hånden og gæres på egetræsfade inden 2. gæring på flaske. Vinen ligger hele 62 måneder på bærmen inden degorgering og hviler efterfølgende på flaske i Patrick Regnaults kølige kældre inden den frigives til salg.

Fine bobler og flot mousse. Intens duft af lime, abrikos, grønne æbler og hvide blomster med lette noter af toast og brioche. Kompleks smag med flot citrus frugt, smør og lækker underliggende mineralitet. En meget elegant Champagne med flot balance mellem frisk syre, frugt og cremet fylde. Mesnils og Ambonnays Grand Cru terroir fornægter sig ikke her! Skøn som aperitif og til retter med fisk og skaldyr.

Lagerstatus: På lager

499,00 DKK pr. stk.
499,00 DKK
Yderligere information

Yderligere information

Land Frankrig
Drue Chardonnay, Pinot Noir
Alkohol 12%
Størrelse 75 cl.
Type Mousserende
Producent Patrick Regnault
Region Champagne
Låg Kork
Beskrivelse

Detaljer

Lille "boutique" producent i Mesnil-sur-Oger
Selvom Regnault familien har dyrket vinmarker i Champagne i generationer, var det først i 1975, Patrick Regnault besluttede at vinificere deres egne druer istedet for at sælge dem til det lokale kooperativ. I 2005 begyndte Patricks søn Stéphane at arbejde sammen med sin far. Patrick Regnault ejer selv sine 5,5 hektar i det berømte Grand Cru området Le Mesnil-sur-Oger. Vinmarkerne i Le Mesnil er 100% Grand Cru marker, beliggende i Côte des Blancs og omtales som kongen af Champagne. Her dyrkes udelukkende Chardonnay druer. Jordbunden i dette område er helt særlig, idet den har et meget højt kalkindhold og har samme karakteristik som Montrachet i Bourgogne. Vinene herfra er berømte for deres helt særlige renhed, finesse og elegance og er kendt for at være de mest mineralske vine i Champagne. Det er ikke tilfældigt at Le Mesnil er hjemsted for nogle af verdens mest legendariske champagner: Krug Clos du Mesnil og Salon. Det er også af denne grund, at de mest kendte huse konstant prøver at få druer herfra for at give deres vine ekstra finesse.

Økologisk og bæredygtigt vinbrug
Patrick og Stéphane er overbeviste om at bæredygtigt vinbrug er den eneste vej frem. Derfor anvender de ikke pesticider og produktionen er i dag under konvertering til økologisk vinbrug og de har allerede opnået HVE (High Environmental Value) certifikatet og Champagnes "bæredygtig vinavl" mærke. Det ultimative mål for far og søn er dog at få Le Mesnils fantastiske terroir til at skinne mest muligt igennem i deres vine. Regnault passer og plejer deres marker med stor kærlighed og går ikke på kompromis med kvaliteten på druerne, så kun de bedste slipper gennem til pressen. Siden 2010 gæres vinene på egetræsfade - en gammel metode som kun få huse som f.eks Krug og Bollinger stadig anvender. Det kræver mere arbejde, men det gør vinen mere cremet, kompleks og giver et bedre lagringspotentiale. Lang tids flaskelagring er en nødvendighed for udviklingen af de fine nuancer, der gør Champagne til noget særligt. Loven i champagne kræver minimum 15 måneders lagring men Patrick Regnaults champagner lagres meget længere. Hans champagne blanc de blancs lagres således hele 5 år inden den degorgeres.

Lille men eftertragtet
Patrick Regnaults er en sjældenhed i Le Mesnil: en lille producent der leverer topkvalitet til fair priser. Men der er til gengæld rift om husets årlige produktion på kun 30000 flasker. Dette er ikke et berømt hus man ser omtalt af massevis af internationale vinanmeldere men tag ikke fejl! Det er ikke uden grund at det historiske 5 stjernede Hotel Crillon i Paris har haft netop Patrick Regnault som deres "husets champagne"!

Anmeldelser