2012 Champagne Patrick Regnault Grand Cru Brut Blanc de Blancs

2012 Champagne Patrick Regnault Grand Cru Brut Blanc de Blancs
I årgang 2012 leverer Patrick Regnault en rig og vinøs Grand Cru champagne, som samtidig besidder den umiskendelige elegance og frugt som gør netop Mesnil-sur-Oger så særlig. Årgang 2012 er lagret hele 7 år på bærmen - over dobbelt så længe som loven kræver. Smager fantastisk alene men har samtidig nok kraft til at kunne nydes til skaldyr, fisk, sushi og fjerkræ.

Druer: 100% Chardonnay – Lagring på bærmen: 7 år - Dosage: 8 gr.

Lagerstatus: På lager

399,00 DKK pr. stk.
399,00 DKK
Yderligere information

Yderligere information

Land Frankrig
Drue Chardonnay
Alkohol 12%
Størrelse 75 cl.
Type Mousserende
Producent Patrick Regnault
Region Champagne
Låg Kork
Beskrivelse

Detaljer

Lille "boutique" producent i Mesnil-sur-Oger
Selvom Regnault familien har dyrket vinmarker i Champagne i generationer, var det først i 1975, Patrick Regnault besluttede at vinificere deres egne druer istedet for at sælge dem til det lokale kooperativ. I 2005 begyndte Patricks søn Stéphane at arbejde sammen med sin far. Patrick Regnault ejer selv sine 5,5 hektar i det berømte Grand Cru området Le Mesnil-sur-Oger. Vinmarkerne i Le Mesnil er 100% Grand Cru marker, beliggende i Côte des Blancs og omtales som kongen af Champagne. Her dyrkes udelukkende Chardonnay druer. Jordbunden i dette område er helt særlig, idet den har et meget højt kalkindhold og har samme karakteristik som Montrachet i Bourgogne. Vinene herfra er berømte for deres helt særlige renhed, finesse og elegance og er kendt for at være de mest mineralske vine i Champagne. Det er ikke tilfældigt at Le Mesnil er hjemsted for nogle af verdens mest legendariske champagner: Krug Clos du Mesnil og Salon. Det er også af denne grund, at de mest kendte huse konstant prøver at få druer herfra for at give deres vine ekstra finesse.

Økologisk og bæredygtigt vinbrug
Patrick og Stéphane er overbeviste om at bæredygtigt vinbrug er den eneste vej frem. Derfor anvender de ikke pesticider og produktionen er i dag under konvertering til økologisk vinbrug og de har allerede opnået HVE (High Environmental Value) certifikatet og Champagnes "bæredygtig vinavl" mærke. Det ultimative mål for far og søn er dog at få Le Mesnils fantastiske terroir til at skinne mest muligt igennem i deres vine. Regnault passer og plejer deres marker med stor kærlighed og går ikke på kompromis med kvaliteten på druerne, så kun de bedste slipper gennem til pressen. Siden 2010 gæres vinene på egetræsfade - en gammel metode som kun få huse som f.eks Krug og Bollinger stadig anvender. Det kræver mere arbejde, men det gør vinen mere cremet, kompleks og giver et bedre lagringspotentiale. Lang tids flaskelagring er en nødvendighed for udviklingen af de fine nuancer, der gør Champagne til noget særligt. Loven i champagne kræver minimum 15 måneders lagring men Patrick Regnaults champagner lagres meget længere. Hans champagne blanc de blancs lagres således hele 5 år inden den degorgeres.

Lille men eftertragtet
Patrick Regnaults er en sjældenhed i Le Mesnil: en lille producent der leverer topkvalitet til fair priser. Men der er til gengæld rift om husets årlige produktion på kun 30000 flasker. Dette er ikke et berømt hus man ser omtalt af massevis af internationale vinanmeldere men tag ikke fejl! Det er ikke uden grund at det historiske 5 stjernede Hotel Crillon i Paris har haft netop Patrick Regnault som deres "husets champagne"!

Anmeldelser